COVID diagnosztika

Az iBioScience Kft. technológiai kapacitásait használva szoros együttműködésben a PTE Szentágothai Kutatóközponttal és a PTE Klinikai Központ Laboratóriumi Medicina Intézetével saját fejlesztésű PCR alapú szűrővizsgálati programmal kapcsolódik be a koronavírus elleni harcba a vírus okozta tömeges megbetegedések fázisára készülve.

A rendszeres szűrővizsgálatok lehetővé teszik a folyamatos és hatékony munkavégzést, egyfajta prevenciós hátteret biztosítva a munkáltatóknak. A munkavállalók számára pedig elengedhetetlen az a fajta biztonságérzet, amelyet probléma esetén egy hatékony szűrővizsgálat igénybevételével biztosítani tud a Munkáltató a következő hónapokban.

Célunk, hogy a munkáltatók részére elérhetővé tegyünk egy olyan típusú szűrővizsgálati módszert, amely a gyorstesztekkel ellentétben a levett mintából meghatározza a vírus örökítőanyagának jelenlétét,

ezzel 100% biztonsággal meghatározható a fertőzöttség a tünetek jelentkezése nélkül.

 

A KORONAVÍRUSRÓL RÖVIDEN

A koronavírust, vagyis a COVID-19 nevű vírust 2019 decemberében fedezték fel Kínában. Mivel ismeretlen vírussal állunk szemben, meglehetősen nehéz ellene harcolni; a diagnosztika azonban nagyon fontos, hiszen a minél több teszt elvégzése folytán a betegek izolálhatók, így az időközben világjárvánnyá alakult megbetegedés megfékezhetővé válhat.

 

A KORONAVÍRUS TERJEDÉSE

A vírus leginkább cseppfertőzéssel terjed: köhögéssel, tüsszentéssel, kilégzéssel kerül a környezetbe, majd a közelben tartózkodó másik emberre. Fertőzött felületek és tárgyak megérintésével a vírus a kézre kerülhet, az arc, a száj, az orr érintésével bejuthat a szervezetbe. Egyelőre nem ismert, hogy pontosan mennyi ideig marad fertőzőképes a vírus a felületeken, annyi azonban bizonyos, hogy az egyszerű fertőtlenítőszerek elpusztítják.

 

A TESZTELÉSRŐL

Laboratóriumi direkt vírus kimutatás (PCR) segítségével már a fertőzöttség első napjától van arra lehetőségünk, hogy kimutassuk, jelen van-e a szervezetében a betegség, vagy már át is esett rajta.

 

A VIZSGÁLÓ SZEMÉLYZET FELSZERELÉSE

Kollégáink a legmagasabb, 3-as szintű biztonsági előírások betartásával végzik a mintavételt.

PCR /LABORATÓRIUMI/ TESZT

 

 • Laboratóriumi teszt
 • Garatból vett minta segítségével végezzük
 • A legfejletteb technológia
 • Mikrobiológiai eljárás
 • A mintát egy mikrobiológiai laborban vizsgáljuk
 • Eredmény a teszt levétele utáni napon
 • Direkt víruskimutatás
 • 24 óra múlva kap eredményt a páciens

VÍRUSTÖRZS MEGHATÁROZÁS

 

 • A PCR teszt részeként kérhető kiegészítő infó
 • Pozitív eseteknél meghatározzuk a beteg kórokozójának genetikai állományát
 • A vírus genetikai állományának meghatározását követően egy vizualizáció révén megtekinthető, hogy a kórokozó honnan ered, milyen utat járt be és milyen genetikai módosulásokon ment keresztül az elmúlt hónapokban

Ajánlatkérés